Presentatie door de Stichting Makoumi


Ontelbare verstandige meisjes en jongens in Burkina Faso zijn gedoemd om op het land te werken bij hun ouders of om wat handel te drijven in een stad daar ze van thuis uit de middelbare en hogere studies niet kunnen betalen. Een enorm verlies voor een land, zeker als Burkina Faso.


Slechts 7 meisjes en 21 jongens uit de dorpjes rondom Koudougou , waaronder een 7- tal buurjongens uit de stad, waren en zijn de gelukkigen die konden studeren wat ze wilden dankzij de Stichting Makoumi .
Burkina Faso heeft trekkers nodig, jongeren en mensen die niet alleen verstandig zijn, maar zich tegelijkertijd willen inzetten opdat anderen het beter zullen hebben, vooral zij die die kansen niet kregen. Of mensen die in of naast hun beroep niet aan zichzelf willen denken op de eerste plaats, maar zich laten raken door het onrecht, het egoïsme, de straffeloosheid, de corruptie, de vriendjespolitiek…


In het project Makoumi bouwden de jongeren zelf een onderkomen waarin ze iedere avond konden studeren, voetballen of pingpongen. Jaarlijks organiseren we vormingsavonden of –dagen, projecteren allerlei films van echte voortrekkers, en dankzij de leefgroepjes vanaf het hoger middelbaar, leerden ze koken en zichzelf beredderen (het patrouille scouts systeem).

 

Profielpagina

 

Makoumi2.JPG Makoumi3.JPG Makoumi1.jpg