Nieuwsbrief augustus 2006

Hierbij ontvangt u de tweede nieuwsbrief van het Burkina Faso Platform in oprichting.
Met deze nieuwsbrief willen wij u op de hoogte houden van de ontwikkelingen rond het platform.

Oprichting platform en status
Tot de initiatiefgroep is toegetreden: Leontine Keijzer-Gango, voorzitter van Faso Yelle, de vereniging van Burkinabè in Nederland.
Wij hebben een subsidieaanvraag gedaan bij het NCDO. Het goede nieuws is dat zij de landelijke dag willen subsidiëren! Echter de kosten die samenhangen met het oprichten van een stichting (zoals inschrijving KvK) en andere lopende kosten zoals bankrekening, webhosting en domeinregistratie zullen wij zelf moeten betalen.
Daarom willen wij alle organisaties met Particuliere Initiatieven (PI) in Burkina Faso vragen om een (vrijwillige) bijdrage. Wij denken aan een bedrag van € 5,- per jaar voor kleine organisaties en € 10,- per jaar voor de wat grotere organisaties. U kunt de bijdrage storten op rek.no. 123 142 725 t.n.v. E. Granpré Moliere / inzake Platform Burkina Faso, te Amsterdam.
De notaris zal in de maand september de stichtingsakte (gratis) opstellen.

Website
Het opzetten van de website waar een overzicht van de Particuliere Initiatieven in Burkina Faso te vinden is en waar men informatie kan uitwisselen is in volle gang. Inmiddels kunt u het resultaat bekijken op: http://www.burkinafasoplatform.nl .U kunt zich registreren, helemaal links onderin op de homepage, door op “register” te klikken en het formulier in te vullen. Als u eenmaal geregistreerd bent, kunt u geautoriseerd worden om gegevens van uw PI te publiceren. Dit zal echter pas vanaf september / oktober 2006 mogelijk zijn. Wij zijn Kees Zomerdijk enorm dankbaar voor het vele werk dat hij heeft gedaan om de site te bouwen!

LANDELIJKE DAG 10 MAART 2007
Noteer de datum vast in uw agenda

Landelijk dag
Het platform i.o. is van plan de landelijke dag te organiseren op 10 maart 2007. Plaats en programma zijn nog niet bekend. Het idee is o.a. om deskundigen uit Burkina Faso uit te nodigen. Daarom nodigen wij u uit om een deskundige (partner) voor te dragen. Wij denken aan een Burkinabè met een duidelijke visie op armoedebestrijding en het op gang brengen van economische ontwikkeling. Een onderwijsdeskundige hebben we al. Graag horen wij ook van u of er speciale wensen zijn voor deze dag. Ook tips voor de locatie zijn van harte welkom! Voordracht met CV en tips kunt u mailen naar esm@granpremoliere.nl

Voortrekkers platform
Een aantal van u heeft aangegeven ook met inzet en ideeën aan de opzet van het platform te willen meewerken. Op zaterdagmiddag 30 september willen wij voor diegene een bijeenkomst organiseren. Houd deze datum dus vast vrij. Nadere informatie volgt.

Namens het Burkina Faso Platform in oprichting,


Cees Boekelo
Leontien Keizer (Faso Jelle)
Suzanne Letterie
Yvonne Zomerdijk
Emmerique Granpré Molière

Trefwoorden

Posted by:

Share: