Nieuwsbrief december 2008

2009-Samen
Ook in 2009 zult u, zullen wij, op weg gaan om het beste te bereiken voor de mensen in Burkina Faso met wie wij ons verbonden voelen. In het Platform zijn we daarin met elkaar verbonden. Als we elkaar tot steun zijn dan kan het resultaat alleen maar beter zijn!
We wensen u en elkaar een goed, zegenrijk en krachtig 2009!

Documenten en presentaties Landelijke dag
We zien terug op een zeer geslaagde landelijke dag! Velen van u hebben verzocht om de presentaties en verslagen beschikbaar te stellen via de site. Welnu: op dit moment vindt u daar al een zestal documenten; wij zullen dit nog verder aanvullen. Ga naar de site www.burkinafasoplatform.nl
Even inloggen en dan vindt u bovenaan de link naar die documenten.

Partin
Een belangenvereniging voor het particulier initiatief: PartIn
Omdat er zo veel discussie is over het nut en de noodzaak van particuliere initiatieven in ontwikkelingssamenwerking hebben een paar PI's het initiatief genomen om een belangenvereniging op te zetten. Op dit moment zijn zij bezig om de behoefte daaraan te onderzoeken. Op de website www.partin.nl leest u er meer over.
Daar kunt u ook een enquèteformulier invullen.

Blinden en doven
Stichting M.O.E.T., u weet wel, de jongeren die op de landelijke dag zo enthousiast vertelden over de rally die ze in januari gaan houden, doen de volgende oproep:
Is er een stichting die hulp verleent of iets heeft ondernomen met doven en/of blinden? Een team van de Challenge (de rally Amsterdam - Bobo-Dioulasso) kan bepaalde sponsorgelden krijgen mits ze de auto doneren aan een organisatie voor doven en/of blinden.
Is uw stichting daar mee bezig of kent u een stichting die zich hier mee bezig houdt,
neem dan contact op met Adriaan Moerman, adriaan@schoonmaakwoede.nl
Neem ook een kijkje op hun site: www.amsterdambobo.nl

Nieuwe leden van het Platform
Stichting Madame Ouaga - stelt zich voor:
Tijdens ontmoetingen in Tampelega, circa 80 km ten westen van Ouagadougou, was duidelijk dat adequate hulp via kleinschalige projecten zou kunnen leiden tot verbetering van de leefomstandigheden en het duurzaam versterken van de gezondheid, zelfredzaamheid en weerbaarheid van deze arme, maar gemotiveerde dorpsgemeenschap met basisschool. Daarom werd in mei 2007 Stichting Madame Ouaga opgericht. Sindsdien is de oude kapotte waterput vervangen door een nieuwe put, met pomp, en zijn er leermiddelen, sport- en spelmateriaal, voedsel en keukeninventaris aangeschaft. Momenteel worden vier lerarenwoningen, twee toiletgebouwtjes, een kookplaats en een studielokaal met inventaris gerealiseerd. Madame Ouaga werkt samen met Impulsis en verkrijgt haar inkomsten uit giften van particulieren, organisaties, bedrijven en via acties op Nederlandse scholen.
Patty Breukel


Het bestuur van de Stichting Burkina Faso Platform: Yvonne Zomerdijk, Huib Povel, Leontine Keizer (Faso Yelle) Emmerique Granpré Moliere, Bianca Bolink en Cees Boekelo. Reacties op deze nieuwsbrief kunt u sturen aan: c.boekelo@hccnet.nl

Trefwoorden

Posted by:

Share: