Nieuwsbrief juli 2008

Landelijke dag 1 november 2008 !!
De 4e landelijke dag vindt plaats op 1 november in het Albeda College te Rotterdam. Het thema van de dag is:Vieren wat bereikt is! We hebben weer een aantal heel goede sprekers kunnen uitnodigen en ook goede en interessante workshops in het programma staan. Sarah Kinsbergen zal een lezing verzorgen. Zij heeft, in opdracht van Wilde Ganzen, de effectiviteit van PI’s onderzocht. Andere sprekers: M. K. D. Ouedraogo (Ambassadeur van Burkina Faso); Marleen van Duijnhoven, (Gered Gereedschap) en Sijtse van Veen (ICCO). De workshops gaan over: Watermanagement, Beroepsonderwijs, Lager onderwijs, Ervaringen uitwisselen, Interculturele communicatie, Voedselvoorziening.(en HIV/Aids?). De dag wordt besloten met muziek, dans en een grandioos buffet. Het definitieve programma en de inschrijvingsformulieren ontvangt u rond 15 september. U mag dit niet missen!

Ook ú viert met ons wat u bereikt hebt..
U wordt uitgenodigd om op een oppervlakte van 70x70 cm te laten zien waar u trots op bent: Wat is/was het meest succesvolle project van uw stichting? Laat zien waarin uw project succesvol was en inspireer anderen! Het project dat door de aanwezigen wordt gekozen wint een prijs van € 250

Financiële bijdrage
We willen u weer vragen een (vrijwillige) bijdrage te storten voor de lopende kosten: € 5,- voor kleine organisaties en € 10,- voor grotere. U kunt uw bijdrage storten op rek.no. 123.142.725 t.n.v. E. Granpré Moliere / inzake Platform Burkina Faso, te Amsterdam.

Logowedstrijd
Het winnende logo vindt u hiernaast!. Het is gemaakt door Stichting Initiat. De twee halve cirkels hebben meerdere betekenissen: allereerst vormen zij de wereldbol, een wereld waarin Burkina Faso zich bevindt, Burkina staat voor het platform ‘centraal’. De twee halve cirkels kunnen ook twee mensen voorstellen; een hoofd met twee armen. De armen zoeken elkaar op, ondersteunen elkaar en omarmen het land. Samen maken zij de cirkel rond.

Nieuwe leden van het Platform
Nog steeds komen er nieuwe organisaties bij! Wij zullen ze binnenkort aan u voorstellen. Zij krijgen dan ook de kans iets te vertellen over hun werk: “Vieren wat zij bereikt hebben!”

 

Nieuw bestuurslid
Ons bestuur is, tot onze vreugde, uitgebreid met de persoon van Huib Povel.

Het bestuur van de Stichting Burkina Faso Platform:
Yvonne Zomerdijk, Huib Povel, Cees Boekelo 
Leontien Keizer (Faso Jelle), Emmerique Granpré Molière

Reacties op deze nieuwsbrief kunt u sturen aan esm@granpremoliere.nl

Trefwoorden

Posted by:

Share: