Glittering as Gold

 

-Oude Afrikaanse kunst geeft toekomst aan nieuwe Afrikaanse generatie-

Hoe een enkel bronzen kinderarmbandje van de Lobi stam uit Ivoorkust kan uitgroeien tot een enorme verzameling bronzen sieraden uit West- en Midden-Afrika is voor Har en Miep Schillings uit Montfort een verhaal over een jarenlange zoektocht naar deze bijzondere objecten. 

Programma Partin-dag 2017

Deze verzameling is té mooi om als privé bezit te houden en dus hebben Har en Miep Schillings enkele jaren geleden besloten om hun verzameling te schenken aan de Stichting Afrika Centrum in Cadier en Keer en na sluiting hiervan vervolgens aan het Missiemuseum in Steyl.  

De mooiste en meest bijzondere 100 objecten uit hun collectie West- en Midden -Afrikaanse bronzen sieraden en versierselen  hebben Har en Miep bij elkaar gebracht in een  boek getiteld ‘Glittering as Gold’. Per object wordt herkomst en gebruik van het sieraad omschreven, daarbij vergezeld van fantastische foto’s. Deze zorgvuldige beschrijving brengt verleden en heden bij elkaar in een uniek boek waarmee u bij aankoop ook nog eens een goed doel steunt in Burkina Faso, de Stichting Kinderhulp Burkina Faso. Har en Miep Schillings hebben jaren geleden een project van de stichting, een kleuterschool in het dorpje Namsigui, geadopteerd en willen de volledige opbrengst van de verkoop van dit boek schenken aan deze stichting ter ondersteuning van dit mooie project. Zo helpen eeuwenoude Afrikaanse voorwerpen de nieuwe Afrikaanse generatie aan een betere toekomst.

 

Hoe kunt u het boek in bezit krijgen:

Door overmaken van € 50,00 plus € 7,00 verzendkosten op onderstaand rekeningnummer kunt u het boek in uw bezit krijgen. Het aankoopbedrag komt zoals reeds vermeld volledig ten goede aan de stichting Kinderhulp Burkina Faso.

Het boek is ook te koop aan de balie van het Missiemuseum Steyl en het Limburgs Museum in Venlo.

 
Een prachtig relatiegeschenk of cadeau met een mooie gift aan het goede doel in één!

 

ING Bank, Roermond
IBAN: NL80INGB0663438519
BIC: INGBNL2A
ten name van: Stichting Kinderhulp Burkina Faso
o.v.v. ‘Boek, adres en woonplaats’

 

Het boek zal per omgaande aan u worden toegezonden.

 

Posted by:

Share: